Ana içeriğe atla

Vrf Klima Sistemleri Tasarrufu

Kaset Tipi Vrv İç Üniteler

Kaset tipi VRV iç üniteler genellikle asma tavan boşluğu (30-40 cm arası) bulunan yerlerde tercih edilen bir iç ünite tipidir. Genellikle mağaza, ofis , işyeri vb. yerlerde kullanılan kaset tipinin kendi içinde de çeşitleri vardır. Bunlar; Tek yöne üflemeli, iki yöne üflemeli, dört yöne üflemeli dairesel atışlı  ve dört yöne üflemeli kompakt kaset tipi iç üniteleridir. Vrv klima sistemi şayet kış aylarında mahallerdeki ısıtma yükünü tek başına karşılayacak ise ;  90*90 Kaset tipi VRV iç ünite kullanılmalıdır. VRV sistemine muadil başka ısıtma sistemi de mevcut ise ; 60*60 kompakt kaset tip vrv iç ünite de tercih edilebilir.

Kaset Tipi Vrv İç Üniteler Blog Yazısının Devamı...

VRV Klimanın Tasarrufları Nelerdir ?

      Projelerinde Vrv klima kullanmayı düşünen yatırımcıların en çok merak ettiği soru VRV klima sisteminin sağlamış olduğu tasarruftur. Günümüzde , iklimlendirmede en çok kullanılan sistemlerden biri olan VRV klimaların ne kadar tasarruf sağladığı da sıkça sorulmaktadır. Peki VRF klima sistemlerinin sağlamış olduğu tasarruf nelerdir? Makalemizde bu konuyu inceleyeceğiz.


Ülkemizde en çok kullanılan ısıtma sistemleri, doğalgaz ile beslenen sistemlerdir. Bu sistemler mahallerin içlerini genellikle radyatör yada yerden ısıtma zoneları ile ısıtırlar. Sistemin içerisindeki ısıyı da bildiğimiz su ile sağlanmaktadır. Suyun işletmedeki basıncı genellikle 2-2,5 bar civarındadır. Suya verilen basınç sadece sistemde sirkülasyon yapması içindir. Suyun ısısının artırılması yakılan doğalgaz ile sağlanmaktadır. Diğer bir deyişle suyun ısınması tümüyle doğalgazın yakılma işlemi ile sağlanmaktadır. Vrf klima sistemlerinde , mahaller arası yada iç-dış üniteler arası ısı taşınımını  soğutucu gaz akışkanı ( R410A ) sağlamaktadır. Sistem ısı artırımını yükseltmiş olduğu soğutucu akışkan basıncını artırarak sağlamaktadır. Bu basınç artırımında kullanılan kompresörün işletmedeki elektrik sarfiyatı sistemin toplamda çektiği gücü temsil eder.

VRV Klimanın Tasarrufları Nelerdir Blog Yazısının Devamı

 

Dünyada VRV Klima Kullanımı

         Vrv klima kullanımı ülkemizde olduğu gibi dünyada da yaygın kullanıma sahiptir. Özellikle Kyoto protoklünden sonra ülkelerin gelişmişlikleri ; yaptıkları üretim başına ,tükettikleri enerjinin minimizasyonu ile değerlendirilmektedir. Bu durum gelişmiş ülkelerin yaptığı enerji tüketimlerini bir kez daha göz önüne almalarını sağlamıştır. Özellikle ; petrol, kömür, doğalgaz gibi karbon ve hidrojen esaslı enerji kaynaklarının yerine rüzgar enerjisi , güneş enerjisi gibi alternatif enerji kaynaklarına yönelmeler söz konusudur. Alternatif enerji kaynaklarının ortak özellikleri toplamda sağladıkları kullanılabilir elektrik enerjisidir. Alternatif enerjiden sağlanan elektrik enerjisi çok değerli olduğu için kullanılan iklimlendirme sisteminin elektrik ile beslenmesi ve aynı zamanda sarfiyatın da minimum olması gerekmektedir. Bu düzlemden yola çıkıldığında en doğru tercihin Vrv klima sistemleri olduğu görülmektedir. 

Dünyada VRV Klima Kullanımı...

Gizli Tavan Tipi (Kanal Tipi) Vrf İç Ünite Klimalar

        Gizli tavan tipi iç üniteler otel odalarında sıkça kullanılmaktadır. Ayrıca  yüksek kat aralığına sahip mahallerde de sıkça tercih edilen Vrf klima iç ünite tipidir . Önüne ve arkasına yapılan kanal uygulaması sayesinde Kanal tipi Vrf iç ünitesi de denilmektedir. Basit kanal uygulamalarıyla asma tavan içerisine gizlenebilmektedir. Bu tip iç ünitenin dışarıdan sadece emiş ve üfleme menfezlerini görebilirsiniz. Bununla birlikte özellikle son yıllarda uygulanan açık tavan uygulamasında da karşımıza çıkmaktadır. 


Kanal tipi VRF iç üniteler ile  flexible hava kanalı yardımıyla bir cihaz ile birden fazla mahali şartlandırılabilir. Bu sayede iki odaya ayrı iki vrf iç ünite almak yerine bir cihaz alarak yatırım ve işletim maliyeti indirilebilir.

Gizli Tavan Tipi (Kanal Tipi) Vrf İç Ünite Klimalar

VRV Klima Projelendirme ve Uygulaması için Bize Ulaşın !

  • Yakuplu Mah. Hürriyet Bulvarı No:111 Ahmet Ziya Apt. K:3 D:5 - Beylikdüzü / İstanbul

  • +90.212 550 35 70

  • +90.212 550 35 71

  • VRV Klima VRF Klima

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

instagram video indir

instagram video indir Sen de instagram video indir sayfamızdan hemen instagram video indir. Tıkla ve instagram video indir. Tıkla: https://www.videoindiryukle.com Alternatif: instagram video indir : https://bit.ly/instagram-video-indir

Beylikdüzü Evden Eve Nakliyat

Beylikdüzü relokasyon hizmetleri için tercih edebileceğiniz nakliye firması, insan ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışma prensibi ile faaliyet gösteren ender firmalardan biridir.  Beylikdüzü Evden Eve Nakliyat Önceliği müşteri memnuniyeti olan firmamız uzun yıllardır Beylikdüzü yurtiçi taşımacılık sektöründeki firmalar arasında yer almaktadır. Yılların verdiği tecrübe ile her zaman daha yenilikçi ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaya devam ediyoruz. Nakliyat, kurulduğu ilk günden itibaren müşteri ve memnuniyet konusundaki kararlılığını, kararlılığını ve kararlılığını İstanbul başta olmak üzere Beylikdüzü ve çevresinde en iyi kapıdan kapıya taşıma hizmetini vermektedir. Müşterilerimize karşı sorumluluklarının her zaman bilincinde olan firmamızın yönetici ve çalışanları, her zaman yeniliğe ve gelişime açık bir birey ve iş anlayışıyla sektördeki varlıklarını sürdürmektedir. Ekolojik açıdan doğru taşımacılık hizmetlerinin yanı sıra topluma ve iş etiğine duyarlı yönetim ve çalışanları il
Instagram, yediden yetmişe kuruldu ve hemen hemen her android ve IOS cihazında bulunuyor, neden takipçi sayımızı binlere çıkarmayalım? Ayrıca sosyal medya uygulaması Instagram'a özel birçok araç ve şifresiz hizmete sahiptir.  instagram türk beğeni satın al Gerçek Türkçe hesaplara erişmek için üyelik oluşturmak zorunlu değildir. Üyelik olmadan doğrudan paneldeki ürünleri satın alabilmeniz ve güvenli bir şifresiz hizmet görebilmeniz aracı için çok önemlidir. Satışa sunduğumuz Türkçe Takipçi paketlerinde tamamen gerçek ve aktif hesapları özenle seçiyor, sektörünüze özel takipçiler kazanıyoruz. Instagram Türk takipçileri satın alma hizmeti ile 2.500'den fazla başarılı sipariş geçmişine sahibiz.  takipçi satın al Sizi popüler kılacak faktörleri içeren sosyal bayilik panelinden kaliteli ve uygun fiyatlı takipçiler edinebilir, güvenilir bir kullanıcıyı sorunsuz bir şekilde hesabınıza dahil edebilirsiniz. Şifreler yerine kullanıcı adlarının ön plana çıktığı web takipçisi artırma site